Wat u moet weten…

De bloemen worden na het oogsten direct met de stelen in het water gezet en gekoeld. Dit zorgt ervoor dat u er langer van kunt genieten, als ze via veiling en detailhandel in een mooie vaas belanden en uw huis kleur geven.
Hortensia’s zijn zeer geschikt als snijbloem en laten zich in boeketten moeiteloos combineren met andere bloemen.

We maken onderscheid tussen twee hoofdgroepen vers en classic (doorgekleurd).

Verse hortensia’s hebben in het algemeen heldere kleuren, zoals wit, blauw, roze of paars. Bij deze bloemen moet u een klein stukje schuin van de steel afsnijden en overtollig blad verwijderen. Zet ze in een schone vaas met water, waarbij het blad niet in aanraking met het water mag komen.
Voeg bloemenvoedsel toe voor het beste resultaat. Niet in de felle zon of boven de verwarming zetten! Als de bloemen slap gaan hangen, kunt u nog een klein stukje van de steel afsnijden. Meestal zullen ze zich na enkele uren weer herstellen. 

Classic (doorgekleurde) hortensia’s hebben meer een groen/rood/bruine tint en zullen niet verslappen. Als ze na enkele weken gaan verdrogen, kunt u zonder water nog wekenlang plezier hebben van de prachtige (droog)bloemen.

hortensiaindekoeling
hortensiarose
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.